lauantai 7. joulukuuta 2013

Focaccia



FOCACCIA

Taikina
5 dl vettä
2 rkl sokeria (reilu)
1 tl suolaa (maun mukaan)
1 pss kuivahiivaa
10 dl vehnäjauhoja
3 rkl rypsiöljyä (oliivi)

Pinnalle
tomaattia
punasipulia
oliivia
Provencen mausteseosta

Ohje
1. Laita veden sekaan sokeri ja suola.
2. Lämmitä vesi n. 42 asteiseksi.
3. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista n 3-4 dl. Sekoita seos veteen ja anna taikinan seistä LÄMPIMÄSSÄ
esim. vesihaude, kunnes seoksessa "kuplii".
4. Lisää loput jauhot - sekoita taikinasta pehmeää.
5. Lisää viimeiseksi taikinaan öljy.
6. Vaivaa hyvin.
7. Kaada taikana leivinpaperille uunipellille.
8. Nostata hyvin.
9. aseta uuni lämpiämään 225.
10. Painele jo kaksinkertaiseksi kohonneen pohjaan sormin koloja ja laita täytteet taikinaan pellille ja mauste pinnalle.
11. Paista uunissa n. 15 min.












 Naapurille annettiin kans maistiaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti